Zanimljivosti
0

Vanzemaljci su ovdje - opet

Sarajevo-x.com
Ako i vi vjerujete da se prije 60 godina u mjestu Roswell srušio NLO s vanzemaljcima velike glave i malog tijela - niste jedini. Preko 35.000 ljudi stiglo je protekli vikend u Roswell kako bi prisustvovali "Čudnovatom Roswell NLO Festivalu 2007" i prisjetili se pada letećeg tanjira, prenosi CBS news.

Program Festivala sadržio je mnogo interesantnih događanja kao što su koncerti uživo, takmičenje za najbolji kostim, parada na glavnoj ulici te mnoštvo predavanja o raznim temama uključujući najzanimljiviju "Šta NASA zaista zna".

Ovaj festival započeo je 90-ih kako bi se otvorila debata o tome šta se zaista dogodilo 1947. u Roswellu - da li se na privatni posjed farmera srušio tajni meteorološki balon (kako tvrde vlasti) ili je to zaista bio NLO.

Oni koji vjeruju da je to bio NLO, optužuju NASA-u i vlasti da žele prikriti što se zaista dogodilo taj dan te da negiraju postojanje vanzemaljskog života.

Posjetitelji na Festival uglavnom dolaze kako bi naučili nešto više o događanjima u Roswellu 1947. godine i o vanzemaljskom životu uopće, ali veći broj njih traga samo za zabavom.