|

Uspravno sahranjivanje za uštedu prostora

Uspravno sahranjivanje za uštedu prostora
0
F
FENA
10.12.2009. u 13:28
2
komentara
0

dijeljenja
Uspravno sahranjivanje za uštedu prostora Foto: Ilustracija
Jedno pogrebno društvo iz Australije predlaže vertikalnu sahranu pokojnika da bi se na grobljima uštedilo na prostoru, a ta ideja uskoro će zaživjeti u Melburnu, javili su lokalni mediji.
Novi metod sahrane koje je usavršilo pogrebno društvo "Uspravno sahranjivanje" ("Upright Burials") sastoji se u polaganju pokojnika u biorazgradivu vreću umjesto u tradicionalni drveni kovčeg. Vreća je postavlja u cilindričnu jamu dubine 2,90 centimetara i širine 75 centimetara.

U društvu navode da je njihov metod ekološki, pošto doprinosi manjem oslobađanju ugljendioksida od tradicionalnog načina sahrane. Pored toga što manje zagađuje okolinu i štedi prostor, ova vrsta sahranjivanja je i jeftinija, pošto njeni troškovi iznose oko 1.700 eura umjesto 4.000 eura za klasičnu sahranu.

Umjesto nadgrobnog spomenika, pogrebno društvo predlaže ispisivanje imena pokojnika na zajedničkoj ploči s tim što svaka porodica zna tačnu lokaciju grobnog mjesta.

U pogrebnom društvu se nadaju da će na taj način na jednom polju u blizini Melburna moći da sahrane od 30.000 do 40.000 osoba.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...