{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspravno sahranjivanje za uštedu prostora

F
10.12.2009. u 13:28
0
2
Uspravno sahranjivanje za uštedu prostora
0
Uspravno sahranjivanje za uštedu prostora
Foto: Ilustracija
Jedno pogrebno društvo iz Australije predlaže vertikalnu sahranu pokojnika da bi se na grobljima uštedilo na prostoru, a ta ideja uskoro će zaživjeti u Melburnu, javili su lokalni mediji.
Novi metod sahrane koje je usavršilo pogrebno društvo "Uspravno sahranjivanje" ("Upright Burials") sastoji se u polaganju pokojnika u biorazgradivu vreću umjesto u tradicionalni drveni kovčeg. Vreća je postavlja u cilindričnu jamu dubine 2,90 centimetara i širine 75 centimetara.

U društvu navode da je njihov metod ekološki, pošto doprinosi manjem oslobađanju ugljendioksida od tradicionalnog načina sahrane. Pored toga što manje zagađuje okolinu i štedi prostor, ova vrsta sahranjivanja je i jeftinija, pošto njeni troškovi iznose oko 1.700 eura umjesto 4.000 eura za klasičnu sahranu.

Umjesto nadgrobnog spomenika, pogrebno društvo predlaže ispisivanje imena pokojnika na zajedničkoj ploči s tim što svaka porodica zna tačnu lokaciju grobnog mjesta.

U pogrebnom društvu se nadaju da će na taj način na jednom polju u blizini Melburna moći da sahrane od 30.000 do 40.000 osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: