|

Usamljeni Polo treba partnericu

Usamljeni Polo treba partnericu
0
F
FENA
22.10.2008. u 14:59
0
komentara
0

dijeljenja
Usamljeni Polo treba partnericu
Posljednji indijski gorila nastanjen u zoološkom vrtu, mužjak Polo, nakon osmogodišnjeg samačkog života što hitnije treba partnericu, objavili su iz uprave zoološkog vrta Chamarajendra u gradu Mysoreu, sa žaljenjem konstatirajući kako je njihova dosadašnja potraga za ženkom iz bilo kojeg zoološkog vrta u svijetu bila neuspješna.
Polo je 36-godišnji mužjak, iz obitelji istočnonizinskih gorila (Gorilla beringei graueri) umirovljen od 1995. u zoološkom vrtu Chamarajendra, a samac je od smrti partnerice Sumathi 2000. godine.

Od tada, prema riječima direktora zoološkog vrta Siddappe Shivanne, traje aktivna potraga osoblja za novom partnericom, jer je Polu smrtno dosadno. Pokazuje znakove depresije, pa mu samoću pokušavamo olakšati raznim igračkama, no čini se, ništa ne može zamijeniti družicu. Kad bismo mu uspjeli pronaći partnericu više bismo voljeli da među njima bude i seksualne privlačnosti, no ako ne bude kemije, zadovoljit ćemo se i prijateljskim odnosom. Polo je posljednji 'zoološki' gorila u zemlji, kazao je Shivana, izrazivši bojazan da će ova vrsta u potpunosti nestati s indijskog teritorija.

Polo je u Mysore stigao iz irskog zoološkog vrta u Dublinu za seksualnog partnera Sumathi, no s obzirom da je ona već tada navršila 46 godina, nije bilo potomaka. Ova vrsta gorile, zapravo potječe iz središnje Afrike, preciznije iz Gabona. Vrsti prijeti izumiranje zbog uništenja njihova prirodnog okruženja i nedopuštenog lova.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.