Snimak s TikToka
100

Urnebesno poređenje Aleksandra Vučića i Srećka Šojića: Ne cveta cveće ni u naše preduzeće

N. O.
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Hit snimak s TikToka prikazuje poređenje izjava Aleksandra Vučića o stanju u svijetu koje nevjerovatno sliče onima Srećka Šojića iz "Tesne kože", a završava kultnom rečenicom: "Ne cveta cveće ni u naše preduzeće".

"Amerika pada, bliži se recesija", govori Aleksandar Vučić, a odmah potom prikazuje se isječak iz kultne "Tesne kože" gdje Srećko Šojić kojeg je glumio pokojni Milan Gutović izgovara: "Amerika već određeno vreme kuburi s budžeti".

Zatim se ponovo prikazuje isječak Vučićevog govora: "Kina - stopa rasta pada", a odmah se nadovezuje Srećko Šojić: "Japanska se berza ljulja kao mala lađa na uzburkanom okeanu".

"Evropa, bliži se recesiji", upozorava Vučić, a odmah za njim Šojić napominje: "Njemačka privreda posrće".

"Mi smo dio tog sistema, tog lanca. Naravno da naša stopa pada", nadovezuje se Vučić na prethodno rečeno.

@bagaljivko_

mnogo su mi slicni 🤣🤣🤣

♬ original sound - bagaljivko_

Kraj videa poentiran je kultnom rečenicom po kojoj pamtimo najveći jugoslavenski filmski hit.

"A boga mi gospođe i gospođo - ne cveta cveće ni u naše preduzeće", izgovara junak filma koji je snimljen prema scenariju Siniše Pavića, a režirao ga je Milivoje Milošević.

Snimak je odmah po objavi postao hit na društvenoj mreži TikTok, a za samo trinaest sati prikupio je skoro pola miliona pregleda.

Urnebesna sličnost izjava kultnog Srećka Šojića prikazana uporedo s porukama koje upućuje Aleksandar Vučić oduševila je korisnike, a neki su napomenuli da je "Tesna koža" poput "babe Vange" predvidjela budućnost.