Kenija
0

Upravnik farme ugrizao pitona

FENA
Kenijac je ugrizao pitona koji se omotao oko njegovog tijela i bacio ga je sa stabla u borbi koja je trajala satima, javili su u srijedu lokalni mediji.

Upravnik farme Ben Nayumbe radio je tokom vikenda kada ga je gmizavac, očigledno u potrazi za stokom, napao u oblasti Malindi na kenijskoj obali Indijskog okeana.

  • Nagazio sam na sklupčanog stvora na zemlji i odjednom mi je noga bila omotana tijelom golemog pitona, izjavio je on za novine "Daily Nation", prenosi u srijedu Reuters.

Kada je zmija počela da se omotava oko njegovih gornjih dijelova tijela, Nyaumbe je pribjegao očajničkom potezu: "Morao sam ga ugristi".

Piton ga je odvukao na stablo, i kada je popustio sa stiskom, Nyaumbe je bio u stanju da uzme mobitel iz džepa i pozove pomoć.

Kada je njegov nadzornik stigao s policajcem, Nyaumbe je stavio svoju majicu preko glave zmije, dok su spasioci omotali konopac oko gmizavca i povukli ga sa stabla.

  • Oboje smo pali na tlo uz tresak, izjavio je Nyaumbe, koje je prošao samo s posjekotinom na usnama i modricama po tijelu.

Zmija je pobjegla u krošnju stabala iz kojih se i pojavila.