Ljubavna priča Britanke i Francuza
6

Upoznali se na ljetovanju, sreli se nakon 18 godina i vjenčali

Sarajevo-x.com
Obično se kaže da ne postoji granica za ljubav. Britanka Clare Dickson udala se za Francuza Pascala Bernarda, 18 godina nakon što ga je upoznala na ljetovanju. Ona je tada imala 12, a Bernard 15 godina i Clare je došla u francuski grad Royan na nekoliko dana, da bi upoznala čovjeka za koga će se udati mnogo godina kasnije.

Pošto joj se se Royan dopao, Clare je odlučila ponovo doći u ovaj grad sa starijom sestrom, nakon nešto manje od dvije decenije pošto je bila ovdje.

Pošto se nije čula sa Pascalom cijelo vrijeme, bila je jako iznenađena kad ga je ponovo vidjela i prepoznala kada se tamo vratila 2007.godine. Par se ponovo zaljubio i Clare se preselila prije nekoliko dana u Royan.

"Svi nam govore kakvu bajku imamo, ali ovo zaista nije obična priča, ovo je naš život i ljubav je jača nego ikad", rekla je Clare. Kada se prisjećala momenta kada ga je prvi put vidjela rekla je za Pascala da je bio jako lijep. Kaže da su se puno smijali zajedno iako ona nije pričala dobro francuski niti on engleski. To tada nije bilo važno, dodala je ona.

Par se sreo nakon toliko godina i počeli da održvju vezu na daljinu između Engleske, Francuske i Novog Zelanda, gdje se Clare u međuvremenu preselila. Nedugo nakon toga, ona je odlučila da dođe u Francusku gdje su otvorili mali restoran i nadaju se da će proširiti porodicu.