Medicinsko čudo
1

FOTO+VIDEO / Upoznajte Zlatu, ženu koja stane u kutiju i frižider!

Sarajevo-x.com
Zlata je žena od gume, zapravo pravo medicinsko čudo. S nevjerovatnom lakoćom savija tijelo u bilo koju stranu i na bilo koji način. Mnogi jedva da uspijevaju dotaći rukama vrhove nožnih prstiju, no Zlata uz osmijeh prebacuje udove preko glave i zadržava se u potpuno nevjerovatnom položaju.

Kada je imala samo četiri godine Zlata je otkrila svoj nevjerovatni talenat i umijeće savijanja tijela u bilo koju stranu. Danas je 24-godišnja Ruskinja poznata širom svijeta upravo po fleksibilnosti tijela.

Tokom cijele godine održava showove u brojnim zemljama svijeta, i kako tvrdi, jako voli svoj posao koji joj uopće ne predstavlja napor, jer savijanje tijela i izvijanje udova je nešto posve normalno za nju.

Zlata svakodnevno vježba. Bez problema stane u frižidrer, prebaci noge preko ramena i rukama obuhvati stopala! Vjerovali ili ne, Zlata može stati čak i u kutiju veličine 50 centimetara kvadratnih!

"Savijati tijelo u ovakve položaje za mene je nešto posve prirodno. Tek ponekad, ukoliko se zbog fotografisanja zadržim duže u jednoj pozi, bude mi neugodno. Ali, mislim da se tako osjeća svako ko sjedi duže vrijeme. Ne držim nikakve dijete, ali naporno treniram kako bih održala mišiće u formi i kako bih bila što fleksibilnija", kazala je Zlata koja je teška 54 kilograma i visoka 175 centimetara.

Zlatini ligamenti su elastični poput ligamenata kod beba i upravo je to tajna njene fleksibilnosti. Međutim Ruskinja nije uvijek bila sretna zbog toga što se razlikuje od drugih i što je zasigurno najfleksibilnija žena na svijetu.

Kako je ispričala za Daily Mail sa svojim talentom je počela eksperimentisati još kada joj je učiteljica tokom predškolskog odgoja kazala da pokuša napraviti most.

"Biti fleksibilan u Rusiji je zaista dobra stvar jer su svi jako zainteresovani za gimnastiku. Međutim, sve curice u školi bile su ljubomorne na mene, jer sam s tijelom mogla izvoditi sve što one nisu", prisjetila se Zlata.

Ipak Ruskinja, koja danas živi u Njemačkoj, nije željela postati gimnastičarka. Umjesto toga pridružila se cirkusu gdje je učila o umijeću savijanja tijela.

"Čim sam se počela baviti time postala sam ovisna. Odmah sam znala da cijeli život želim nastupati i ljudima pokazivati svoje umijeće", istakla je savitljiva i lijepa Zlata.