Zaljubljena u lov
0

Upoznajte Regis Giles, najsmrtonosniju tinejdžerku

Sarajevo-x.com
Regis Giles (19) studira na koledžu na Floridi. Baš kao i ostali tinejdžeri, ona voli kupovinu i druženje sa svojim prijateljima. Vikendom se bavi lovom i to veoma uspješno, piše Daily Mail.

Gilesova se bavi lovom na bizone, divlje svinje, jelene i medvjede. Svojim "hobijem" se počela baviti kada je imala samo devet godina. Već je porede sa američkom političarkom Sarah Palin, koja je najpoznatija Amerikanka koja voli lov. Njena strast prema lovu je dovela do neočekivanog rasta ženskih članova u asocijaciji National Rifle, a ovaj rast je nazvan "Efekat Palin".

Gilesova je također članica ove asocijacije i lovila je prije nego se Palinova pojavila na izborima 2008. godine. Popularnost Palinove je povećala broj ženskih članova za 20 posto. Sada se godišnje obučava oko 10.000 žena, a sve više djevojaka se odlučuje na lov.

Proizvođači oružja svoje proizvode sve više prilagođavaju ženama, smanjuju veličinu municije i dužinu okidača.

Gilesova je rekla da uživa u lovu na Floridi.

"U Evergladesu možemo loviti jelene, medvjede i divlje svinje. To je savršen bijeg iz grada kakav je Miami", rekla je Regis. Zbog želje za lovom je putovala širom zemlje, lovila divlje životinje i pisala o njima na svom blogu. U Kanzasu je ulovila bizona dugog tri metra. Ona je jedan od najperspektivnijih mladih lovaca.

"Najsretnija sam kada lovim. To radim iz ljubavi. Lov je sjajno iskustvo. Meso bizona je bilo dovoljno da prehrani jednog čovjeka čak 18 mjeseci. Ukusnije je od govedine, sadrži puno proteina i jako malo masti", dodala je Regin, koja je meso životinje poklonila siromašnim porodicama.