Vole vatru i opasnost
0

FOTO / Upoznajte porodicu kojoj je "hobi" samospaljivanje

Sarajevo-x.com
Ne igrajte se i ne približavajte se vatri, savjet je svake majke, no ne i Britanke Genene Stannage koja svom sinu dozvoljava da je zalije benzinom pa onda zapali. Naime, Stannage je jedna od rijetkih kaskaderki u Britaniji i sigurno jedina koja svoje podvige izvodi pred očima sina i spuruga.

Godinama je 43-godišnja Britanka posmatrala svog supruga i sina kako izvode zastrašujuće i opasne podvige, a onda je odlučila da im se i sama priključi.

"Zapravo, to je bio moj prijedlog da im se priključim. Rizik naravno postoji, no kome bih mogla više vjerovati nego sunu i suprugu. Jedna od najopasnijih tački koju smo izveli bila je paljenje kovčega. Pored smo stavili kanistere s benzinom i zapalili. Plamen je bio nevjerovatan. Čuo se glasan prasak koji je bio zastrašujući", ispričala je Stannage koja s porodicom živi u South Yorkshireu.

Porodica Stannages svoj show izvodi od 2004. godine i do sada su nastupali u brojnim zemljama svijeta.

Mark Stannage se kaskaderstvom bavi od svoje 14. godine, a zahvaljujući tome je upoznao i svoju suprugu.

Naime, Genene ga je prije skoro 15 godina vidjela kako trči preko ragbi polja goreći u plamenu.

"Vidjela sam ga i pomislila da je sigurno lud, ali to me nije spriječilo da se zaljubim u njega. Već 13 godina smo u braku", kazala je neustrašiva Britanka, prenosi Daily Mail.

Također i njihov sin Aaron je kaskader, a uz to i vrhunski motociklista.

"Izvodim brojne podvige. Motociklom skačem preko automobila i vozim kroz plamen. Najopasniji podvig koji sam izveo je skakanje motociklom preko 11 automobila", ispričao je Aaron.

Mark Stannage istakao je kako je sina vodio sa sobom još dok je bio beba.

"Imao je samo tri godine kada smo mu kupili njegov prvi motocikl. Uvijek smo ga vodili sa sobom na naše predstave, tako da je gledao naše podvige. Sada izvodi performanse zbog toga što to zaista voli."