Voli mačiju hranu, ali i namještaj
0

Upoznajte par koji živi sa bengalskim tigrom

Klix.ba
Na mnogo načina Enzo je kao i svaki drugi kućni ljubimac, voli da mu se posvećuje pažnja, voli spavati i, naravno, ne može dočekati da zarije svoje kandže u namještaj. Međutim, ova neodoljiva mačka zapravo je bengalski tigar.

Michael Jamison i Jackie Smit iz južne Afrike u kući imaju upravo ovog nestašnog ljubimca, ma koliko to nekome izgledalo neprihvatljivo i opasno. Enzo ima godinu dana, a osim njega, u domu ovog para živi još i 14 pasa.

Enza su kupili kada je bio star tek devet sedmica, no sada je izrastao u veliku divlju mačku, koja vrlo često napravi pravi nered u kući.

“Imati u kući ovakvog ljubimca je nevjerovatno. Ne mogu to porediti sa bilo čim drugim, jer s njim je svaki dan različit”, kaže Jamison.

Jamison i njegova djevojka kažu da se Enzo veoma dobro uklopio u porodicu i da je ujutro poput djeteta koje trči u kuhinju i zauzima svoje mjesto pored stola.

“Igranje sa tigrom može biti veoma opasno. Ukoliko vas u igri zgrabi na pogrešno mjesto može se desiti da iskrvarite, zato s njim treba biti pažljiv. Ja sam već naučio i svaki put kada se igramo pripremim se na to da ću možda krvariti”, kaže Jamison.

On dodaje da njegov kućni ljubimac obožava mačiju hranu, ali mu ni grickanje namještaja nije strano. No, uprkos svemu, par je presretan što u kući ima ovu veliku mačku.