Zanimljivosti
0

Upoznajte par koji dijeli kuću s vukovima

Sarajevo-x.com
Colette Duvall i Shadow
Colette Duvall i Shadow
Paul Pondella i Colette Duvall vrata svog doma otvorili su čoporu vukova. Par iz Kalifornije ne boji se snažnih životinja, naprotiv, s njima dijele kauč.
Sve je počelo kad je Paul spasio ženku mješanca alaskanškog vuka i psa.

Mladunče nazvano Shadow Paul je donio u svoj dom u Studio Cityju, u blizini Los Angelesa. On i njegova supruga su je jako zavoljeli i dopala im se ideja da u svoj dom dovedu nevjerovatne mješance Allie i Takodu, koji su sad dobili sedam vučića.

Iako izgledaju kao mali psi, Paul kaže da im je za dresiranje ovih ljubimaca bilo potrebno stotine sati zbog njihove nesputane prirode.

"Činjenica je da kada divlje životinje žive u kontaktu s ljudima, one gube svoj urođeni strah od njih, pogotovo ako ih doživljavaju kao nekog ko donosi hranu. Ipak, svaki veliki lovac, a posebno vuk, u stanju je da ubije čovjeka", rekao je Paul.

Sada kada su se privikli na svoj neobični život, sasvim su se naučili na ljude, i to u tolikoj mjeri da se rado razvlače po stolicama, sofama, pa čak i krevet u spavaćoj sobi smatraju svojim, piše "Daily Mail".

Neobična porodica je toliko velika da im je kuća u kojoj trenutno žive postala premala pa Paul i Colette traže ranč na koji bi se mogli preseliti.

Kada su se počeli brinuti o ovim nevjerovatnim mješancima, hrabri vlasnici su shvatili da žele educirati djecu o tim životinjama, te razbiti mitove koji se vežu uz ova plemenita stvorenja.
Vezani članci