Rast nataliteta
29

Upoznajte najveće porodice na svijetu, u jednoj od njih je 94 djece

S.H.P.
Zionina porodica
Zionina porodica
Većina porodica u modernom društvu odluči da ima jedno ili dvoje djece, a rijetko danas možete čuti da se neko odlučio na peto ili šesto dijete. No neki ljudi su bili vrijedni pa su formirali velike porodice koje imaju skoro stotinu djece.

Zioniansi

Ziona je rođen u Indiji i oženio kada je imao samo 17 godina za svoju suprugu Zathiangi. On ima jednu od najvećih živućih porodica. Naime Ziona ima 39 supruga i 94 djece. Porodica dnevno pojede i do 200 kg riže i 130 kg krompira. Žive u zgradi sa stotinu soba i izdržavaju od poljoprivrede. Inače Ziona je vođa indijske kršćanske sekte zvane Chana paáwl i vjeruje da će uskoro upravljati svijetom zajedno s Isusom.

Batesi

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Batesi su evangelička američka porodica iz Tennesseeja koja ima 19 djece. Roditelji Gil i Kelly Jo imali su samo 22 i 21 godinu kad su se odlučili vjenčati 1987. godine. Oni nikada nisu željeli veliku porodicu, ali nakon što su dobili prvo dijete godinu dana kasnije, odlučili su da imaju još jedno jer su zavoljeli bebe. Posljednje, 19. dijete dobili su 2012. godine. također imaju desetero unučadi, a uskoro će dobiti još četvero. Imaju i vlastiti reality show "Bringing Up Bates".

Hannsi

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Ova porodica je najvjerovatnije najveća u Škotskoj. Emma i Roy imaju 13 djece. Najmlađe imam dvije godine, a najstarije 25 godina. Roy radi kao medicinski tehničar, a Emma je domaćica koja brine od djeci. Sedmično popiju oko 50 litara mlijeka, pojedu 21 hljeb i pet velikih kutija žitarica.

Radfordi

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Noel i Sue Radford upoznali su se kad su bili djeca i nisu dugo čekali prije nego što su osnovali porodicu. Ona je imala samo 14 godina, a Noel 18 godina kada su dobili svoje prvo dijete Christophera. Trenutno imaju 21 s tim da je Sue trudna.

Duggarsi

Foto: Bright Side
Foto: Bright Side

Jim i Michelle upoznali su se 1980. godine u Arkansasu. Posjetio ju je kao član baptističke crkve nakon što je izjavila da namjerava mijenjati religiju i tada je započela njihova ljubavna priča. Četiri godine kasnije kada je Jim imao 19 godina, a Michelle 17 vjenčali su se. Prvog sina rodila je 1988. godine. Do danas imaju 19 djece, a imaju 17 unučića.

Bonells

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Porodica Bonell ima 18 članova koja se sastoji od mame Jeni, tate Raya i njihovo 16 djece. Oni su jedna od najvećih porodica u Australiji. Jeni, koja je sada u 50-ima, u početku nije željela djecu, ali njen suprug Ray imao je druge planove. Njihovo najmlađe dijete ima 4, a najstarije 29 godina.