Zanimljivosti
0

Upoznajte najstariju mamu na svijetu (70) i njenu trogodišnju kćerku

Sarajevo-x.com
S duboko urezanim borama na licu i krhkom tijelu, Adriana Iliescu izgleda kao prabaka koja je svoje trogodišnje praunuče odvela u park, a ne kao njena majka, što zaista jeste.

Adriana Iliescu, koja je svoj 70. rođendan proslavila u subotu, zapravo je prvi put majka, te s ponosom provodi svaki mogući trenutak sa svojoj trogodišnjom kći. Neustrašiva starica uzdržava sebe i kćerku Elizu sa mjesečnom penzijom od 315 eura, uz dodatni novac koji uspije zaraditi radeći pola radnog vremena kao univerzitetski profesor.

Adriana nema porodicu ni bliske prijatelje koji bi joj mogli pomoći, te se za Elizinu budućnost interesuje samo njen kum, doktor koji je donio na svijet.

"Zdrava sam i fizički sposobna, a nisam nikada bolovala od neke bolesti. Ne pijem i ne pušim. AKo budem živjela dugo kao što su moji roditelji, Elizi će biti 20 godina kada dođe vrijeme da je napustim. Mislim da joj još mnogo toga mogu pružiti", kazala je najstarija majka na svijetu za Daily Mail.

Podsjećamo, krhka penzionerka je šokirala svijet kada je 16. januara 2005. godine najavila rođenje njenog prvog djeteta, putem umjetne oplodnje. Tada je imala 66 godina.

Sada, tri godine kasnije, Adriana koja je zatrudnjela zahvaljujući anonimnom donatoru sperme, vratila se svom povučenom životu u Bukureštu (Rumunija), gdje živi sama sa kćerkom u skromnom stančiću.

Također je izjavila kako je ponosna što je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija mama n asvijetu, ali u decembru 2006. godine Španjolka Carmela Bousada joj je preotela ovu titulu, jer je imala skoro 67 godina kada je rodila blizance.

Malena Eliza je, kako kaže ponosna mama, napredna za svoj uzrast, može brojati i zbrajati, obožava čitati i slikati, a već ima i svoje omiljene umjetnike.

Adriana Iliescu iza sebe ima jedan neuspjeli brak i abortus. "Uvijek sam željela imati djecu, ali sam stalno bila pretrpana obavezama, pa nisam ni imala partnera. Tek u posljednjih nekoliko godina umjetna oplodnja je postala uobičajena u Rumuniji", dodala je neobična penzionerka.

"Ukoliko moja kćerka bude imala 16 godina kada ja umrem, imat će pravo da radi. Ako umrem ranije, polažem nade u socijalnu službu i doktora Bogdan Marinescu koji me je porodio", kazala je kontroverzna mama.