{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upoznajte Compubeavera - računara unutar prepariranog dabra

S
8.5.2007. u 08:59
0
0
Upoznajte Compubeavera - računara unutar prepariranog dabra
0
Upoznajte Compubeavera - računara unutar prepariranog dabra
Jedna američka umjetnica i inovatorka je neobično iskombinirala informacionu tehnologiju i umjetnost prepariranja životinja. Naime, Kasey McMahon (34) iz Los Anđelesa provela je zadnja tri mjeseca stvarajući svog Compubeavera, odnosno računara smještenog unutar prepariranog dabra.
U drugom, ali veoma sličnom slučaju, još dva američka pronalazača su smislili kreaciju kompjuterskog miša koji je smješten unutar prepariranog stvarnog miša.

"Počela sam razmišljati o najsmiješnijoj stvari u koju bi mogla staviti računar i odlučila sam da to bude dabar", izjavila je gospođica McMahon za svoj Compubeaver. "Ovo je kreacija koja pokazuje kako se priroda povezuje sa tehnologijom".

[SLIKA]1[/SLIKA]Ona je kupila već prepariranog i napunjenog dabra, a onda je odstranila njegovo punjenje električnim kuhinjskim nožem. Kada je u unutrašnjosti dabra stvorila prostor za kućište računara, ojačala ga je pleksiglasom.

U međuvremenu, biolog Christy Canida i njen student Noah Weinsrein su korištenjem kože pravog glodavca, kupljenog u jednoj prodavnici životinja, stvorili dio računarskog hardwarea. Oboje su stalni posjetioci websitea Instructables, koji se bavi stvaranjem čudnih kreacija, piše britanski Metro.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: