Dan za porodicu
7

Uposlenici FBI-a majicama "Comey Is My Homey" dali podršku bivšem direktoru

Klix.ba
Pojedini uposlenici Saveznog istražnog biroa (FBI) i njihovi gosti nosili su u petak majice sa natpisom "Comey Is My Homey" (Comey je moj drug) u znaku podrške bivšem direktoru FBI-a Jamesu Comeyu kojeg je u maju smijenio američki predsjednik Donald Trump.

Kako prenose mediji iz SAD-a, uposlenicima FBI-a u petak je organizovan porodični dan tokom kojeg su članovi njihovih porodica imali priliku da posjete sjedište Saveznog istražnog biroa.

Bar desetak uposlenika, prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, odlučilo je da na ovaj dan pruži podršku smijenjenom direktoru Jamesu Comeyu noseći majice sa natpisom "Comey Is My Homey".

Američki mediji pišu da je ovo još jedan dokaz da tvrdnje Bijele kuće o tome kako je Comey izgubio povjerenje uposlenika FBI-a nemaju nikakvo uporište. Naime, već mjesecima spekuliše se kako je Trump smijenio Comeya zbog istrage o povezanosti njegovih najbližih saradnika sa Rusijom.

Podsjećamo, Comey je nakon smjene u senatskom saslušanju u Sjedinjenim Američkim Državama kazao da je bio zbunjen kada ga je Trump smijenio i da je predsjednik mijenjao svoja objašnjenja razloga koji su ga naveli na takav korak.

"Proturječna objašnjenja zbunila su me i sve su me više brinula", izjavio je Comey, ukazujući na Trumpove komentare da je povukao takav potez zbog istrage ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore koju je pokrenuo FBI.