Ne previše
0

Umro nakon popijenih 10 litara vode

Sarajevo-x.com
44-ogodišnji muškarac umro je nakon što je popio deset litara vode u roku od osam sati kako bi se riješio neugodne bolesti desni, pokazala je istraga.

Andrew Thornton iz Bradforda unio je količinu vode pet puta veću od preporučene što je dovelo do srčanog udara jer je njegovo tijelo odbilo suvišnu tečnost.

Porodica umrlog ističe kako je Thornton i prethodna dva dana konzumirao ovoliku vodu, a Telegraph navodi da je 20 godina patio od gingivitisa i izbjegavao lijekove.

Kad je otišao u bolnicu nije bio u stanju pravilno hodati i mnogo ga je boljela desna ruka. Doktori su ga pregledali i utvrdili da nije pio alkohol, ali i shvatili da s njim nešto nije uredu.

Iako je primao infuziju u toku noći, pretrpio je srčani udar i umro naredni dan.

"Izjavio je kako je pio puno vode da bi se riješio problema sa desnima, ali je nakon toga mnogo povraćao," rekao je doktor Alan Padwell na saslušanju u Halifax Coroners' Courtu.

"On je pretjerivao s vodom, a tijelo vam jasno da do znanja kad mu je dosta. Ako jedete i pijete normalno, tijelo će regularno funkcionisati," zaključio je on.

"Zanimljivo je što svima govorimo da unose što više tečnosti, ali vidite da unošenje prevelikih količina također nije dobro."