{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjetnik napravio Transformera od stare Fieste

21.10.2013. u 12:58
0
10
Umjetnik napravio Transformera od stare Fieste
0
Britanski umjetnik Hetain Patel napravio je svoju verziju Transformera od starog Forda Fieste.
Patel je proveo tri mjeseca radeći na svojoj prvoj skulpturi. U poslu su mu pomogli otac i brat, a kaže da je njegov rad više od reference na popularnu kulturu te da se osvrće na probleme identiteta, stvarnosti, fantazije i transformacije.

Kaže da skulptura odražava njegov identitet kao sina indijskih imigranata te da ukazuje na odnose između klasa, imigranata i porodice.

Fiestu iz 1988. godine je odabrao jer je to bio njegov prvi automobil.

"Meni, rođenom u Ujedinjenom Kraljevstvu, u porodici indijskih imigranata, prelazak automobila između generacija, pružio je prvi okus nezavisnosti. Proizveden u Engleskoj, ovaj automobil stoji kao simbol britanske radničke klase", rekao je Patel i dodao kako skulptura, pored reference na čuvenu animiranu i igranu franšizu "Transformers", odražava i njegovu porodicu.

Za razliku od igračaka rađenih po uzoru na franšizu i njene moćne automobile i robote, Patel je želio da njegova malena i jeftina Fiesta bude transformisana u skromnog robota koji čuči.

Franšiza "Transformers" izvorno je pokrenuta u Japanu 1984. godine kao animirana serija o vanzemaljskim robotima koji se maskiraju u automobile ili druge mašine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: