Zanimljivosti
0

Umjesto upale slijepog crijeva žena imala tumor težak 15 kilograma

FENA
Kineski doktori koji su operisali ženu s bolovima u stomaku očekivali su da će pronaći upalu slijepog crijeva, ali su umjesto toga otkrili tumor veličine nogometne lopte težak 15 kilograma, javile su u četvrtak pekinške dnevne novine.

Hirurzi u pekinškoj bolnici Chaoyang Dongba proveli su 30 minuta uklanjajući tumor iz stomaka Xiao Wen, javile su novine Beijing Times. On je bio površine 40 puta 30 centimetara i vjeruje se da je bio benigni, prenosi Reuters.

"To je upravo nevjerovatno, ko bi mogao i pomisliti da u stomaku može biti toliki tumor?", izjavio je otac 21-godišnje žene.

Jedan hirurg koji je operisao Xiao Wen izjavio je da nije vidio tako veliki abdominalni tumor u 20 godina koliko se bavi medicinoom.

"Da nije izvađen na vrijeme moglo je doći do spontane upale, to bi joj ugrozilo zdravlje", navele su novine njegove riječi.

Njena porodica nije uočavala ništa čudno sa stomakom Xiao Wen, jer je ionako bila "umjereno debela", pišu novine.

Xiao Wen, čija je tjelesna težina buknula nakon što joj se razvila limfna bolest u dječačkom dobu, izjavila je prije operacije kako se nada da bi joj "mogla pomoći da izgubi na težini".