Tortu nosili mrtvacu
0

Umjesto stogodišnjaka u krevetu našli leš star 30 godina

Sarajevo-x.com
Muškarac iz Tokija koji je u dokumentima zaveden kao najstariji žitelj zapravo je preminuo prije 30 godina, izvijestili su gradski zvaničnici nakon što su pronašli tijelo muškarca mumificirano u krevetu.

Ažurirajući popis stogodišnjaka i noseći im torte kako bi im čestitali rođendane, službenici gradske uprave su posjetili kuću Sogena Katoa. U papirima je navedeno kako je Kato rođen 22. jula 1899. godine, što znači da bi danas trebao imati 111 godina. Međutim, umjesto starca pronašli su leš star 30 godina.

Kako izvještavaju strane agencije, službenici su nekoliko puta pokušavali posjetiti Sogena Katoa, međutim njegova porodica bi ih svaki put otjerala govoreći kako je Kato dobro, ali ne želi nikoga vidjeti.

Prizor koji su službenici gradske uprave zatekli bio je stravičan. U krevetu je ležalo mumificirano tijelo starca koji je na sebi još uvijek imao pidžamu, te je bio prekriven dekom.

Unuka Katoa kazala je policiji da se Kato prije 30 godina zatvorio u sobu i postao živi Buddha. Odmah je pokrenuta istraga, a porodica se sumnjiči da je sve te godine primala penziju na ime mrtvog starca.

"Porodica Sogena Katoa je znala da je on mrtav, ali su se ponašali kao da je živ. To je tako čudno", kazao je policijski zvaničnik Yutaka Muroi.