Bizarna igra u Japanu
0

FOTO+VIDEO / Umjesto pravih u odmarališta dovode virtuelne djevojke

Sarajevo-x.com
Zaljubljenici u igru "Love Plus", koja igračima daje mogućnost razvijanja dugoročne veze sa virtualnom ženom, pohrlili su na obale Pacifika da u moru i suncu uživaju sa svojim virtuelnim djevojkama koje "žive" u njihovim mobilnim telefonima.

Izblijedjeli sjaj japanskog priobalnog gradića, koji je dugo bio omiljeno odmaralište zaljubljenim parovima i mladencima, vratio se nakon što su na plažu počeli dolaziti mladi muškarci stišćući u svojim rukama iPhone u kojima "žive" njihove virtualne djevojke.

Ljeti na plaži u Atamiju, jugozapadno od Tokija, možete vidjeti više desetina oduševljenih muškaraca koji iz ruku ne puštaju svoj iPhone.

"Pogledajte, skupa smo na fotografiji!", rekao je ekipi "Discovery Newsa" Shu Watanabe (23), pokazujući displej svog iPhonea na kojem se može vidjeti fotografija na kojoj on stoji pored crtanog lika nasmijane školarke nazvane Rinko.

Rinko je možda digitalna, ali to ne umanjuje popularnost igre "Love Plus", koja je simulacija prave ljubavne veze, a možete je igrati i na konzoli Nintendo DS.

Tvorci igre iz kompanije Konami Digital Entratainment odavno oduševljavaju muškarce opsjednute tehnologijom, manga i anime crtanim filmovima. Zaljubljenicima u virtualne živote nudi se 13 romantičnih lokacija u kojima mogu uživati sa svojom djevojkom Rinko ili njenim prijateljicama Nene ili Manaka.

Igra "Love Plus" dostupna je samo u Japanu, a postala je najpoznatija igra zavođenja u državi od prošlog septembra, od kad je prodano više od 430.000 primjeraka.

"'Love Plus' ima softver za prepoznavanje glasa i sat koji prati pravo vrijeme da bi igrači imali osjećaj da svoje vrijeme troše na pravu djevojku", rekao je glasnogovornik Konamija, Kunio Ishihara.

Virtuelna djevojka se tako može naljutiti, ako je igrač zapostavi, a traži i dodatnu pažnju ako se ne osjeća dobro.

Popularnost ove igre pokazala se kao dobra stvar za grad Atami, čiji broj posjetilaca konstantno opada od 1970-ih godina kada je odmaralište bilo na vrhuncu popularnosti.

Više od 200 fanova "Love Plusa" odsjeli su u hotelu "Ohnoya", dok je 2.000 njih posjetilo odmaralište.

Zaluđenost ovom igrom otišla je toliko daleko da je krajem prošle godine 27-godišnji mladić, poznat samo po svom virtuelnom nadimku "Sal 9000", organizovao pravu svadbu i oženio se likom iz igre, Nene Anegasaki.