"Ne mogu pobjeći"
94

Ulični pjevač s Tajvana sa Zeničankama progovorio bosanski, tražile da otpjeva nešto od Halida

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Tajvanac Steve Lin je ulični pjevač kojeg već mnogi prepoznaju s ulica bh. gradova, a nedavno je na TikToku podijelio zanimljiv susret sa Zeničankama.
Dok je svirao prišle su mu dvije starije gospođe te zatražile da otpjeva nešto od Halida Bešlića, a naposlijetku je u simpatičnom razgovoru morao progovoriti bosanski.

"Tokom mog pjevanja na ulici, imam priliku pričati na bosanskom jer ponekad engleski ne pomaže uopće. Ne mogu pobjeći od učenja bosanskog", napisao je Steve.

@steve.lin.taiwan During my busking, i have opportunity to talk in Bosnian , because sometimes English wouldn’t work at all😂 no esape from leanring Bosnian #zenica #bosnia #bosna #busking #bosnian #ulica ♬ original sound - Steve Lin

Potom je otpjevao "Bolje biti pijan nego star" i "Đurđevdan", a neke od prolaznica su i zaplesale.

Steve je nedavno podijelio još jedan zanimljiv događaj dok je nastupao u ovom gradu, a kada mu je vjetar otpuhao novac koji su mu udijelili prolaznici.

Ludi koji su se zatekli na ulici u tom trenutku su ga pokupili i vratili, a on je bio oduševljen činjenicom da ga niko nije pokušao ukrasti.

Kao što je poznato, Steve je redovan gost u Sarajevu, gdje na Ferhadiji svira poznate bh. i regionalne pjesme. Krajem prošle godine je naročito oduševio građane i turiste izvedbom "Cesarice" legendarnog Olivera Dragojevića.