U čast 'sinovima'
0

Ulice će dobiti imena po pjesmama "Stonesa"

Sarajevo-x.com
Mick Jagger i Keith Richards u osnovnoj školi u Dartfordu
Mick Jagger i Keith Richards u osnovnoj školi u Dartfordu
Rodni grad muzičara Micka Jaggera i Keitha Richardsa u njihovu čast dodijelit će ulicama imena po muzičkim hitovima njihovog benda The Rolling Stones.

Na gradskom vijeću još uvijek je odluka da ulicama sa 1.500 domova u gradu Dartfordu u britanskoj pokrajini Kent, gdje su muzičari odrasli, dodijele imena. Razmatraju se ona poput "Satisfaction Street", "Ruby Tuesday Drive", "Stones Avenue" i "Angie Mews", saznaje Telegraph.

I pjesme u kojima se ne spominju ulice mogle bi biti prilagođene potrebama grada. Tako bi numera "Little Red Rooster" dobila ulicu pod nazivom "Little Red Walk", "Bridges to Babylon" bi bili 'preimenovani' u "Babylon Close", "Lady Jane" u "Lady Jane Walk" i druge.

Jedna od stanovnica grada, Julia Swan, oduševljena je planom.

"Mislim da je ideja odlična. Definitivno bi nam ovdje trebalo malo satisfakcije. Bilo bi fantastično živjeti u Ruby Tuesday Driveu, ali Bog zna šta bi poštar pomislio", kaže ona.

"Konačno je gradsko vijeće došlo na ideju koja ima smisla", komentar je Johna Warnera, starosjedioca Dartforda.

Ipak, policija upozorava da bi obožavatelji kultne grupe mogli pokrasti saobraćajne znakove, baš kao što su fanovi Beatlesa u Liverpoolu pokupili oznake ulica Abbey Road i Penny Lane.