Jedinstven slučaj
0

FOTO / Ukrajinka visoka svega 90 cm rodila zdravu bebu

SRNA
Foto: mukachevo.net
Foto: mukachevo.net
Dvadesetšestogodošnja Ukrajinka, visoka svega 90 centimetara, rodila je zdravu bebu, a ljekari su slučaj nazvali jedinstvenim.

Kada je Marija Ukraijinski, iz okoline Lavova, saznala da je trudna, odmah je odlučila da će roditi, iako ljekari nisu bili za to. Marija je patuljak i ona boluje od nanizma - oboljenja hipofize.

"Kada sam ljekarima rekla da sam trudna, rekli su mi: `Ti si luda. Tvoja bolest će ubiti i tebe i bebu", rekla je Ukrajinski.

Ona je dodala da su joj ljekari stalno savjetovali da prekine trudnoću, a da je ona mislila: "Ako je Bog dao, on će i pomoći da se rodi", prenose RIA Novosti.

Ljekari, koji su stalno govorili da je ovo prvi slučaj ovakve vrste u praksi, bili su iznenađeni i obradovani kada je na svijet došla zdrava djevojčica dugačka 46 centimetara i teška 2.800 grama.

"Žene sa nanizmom skoro da ne ostaju u drugom stanju. Ako se i dogodi da zatrudne, zbog svog niskog rasta, one ne iznesu trudnoću do kraja", kaže docent na katedri za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta u Lavovu Aleksandar Paenok.

Mlada mama nestrpljiva je da ona i beba napuste porodilište.