Zanimljivosti
0

Ukrajinac bez sna više od 20 godina

Sarajevo-x.com
Feodor Nesterchuk iz Ukrajine pati od nesanice već više od 20 godina. Prema izvještaju privatnog ukrajinskog TV kanala ICTV još nijedan lijek za nesanicu se nije pokazao djelotvornim u slučaju 63-godišnjeg stanovnika grada Kamen-Kashirsky, a liječnici ga nisu uspjeli uspavati čak ni na pola sata.

U međuvremenu, nesretni čovjek je već navikao živjeti sa ovim neprijatnim poremećajem. "Ne mogu ništa učiniti, pa je najbolje da se pokušam naviknuti. Ne pamtim kada sam se zadnji put uspio dobro naspavati", požalio se Nesterchuk.

Nesterchuk svako poslijepodne radi u osiguravajućoj kompaniji, a navečer čita knjige. "Na početku sam čitao samo novine, a zatim sam prešao na književna djela. Kada bi se moje oči umorile od čitanja, ugasio bih svjetlo, zatvorio oči i lutao u mislima pokušavajući da zaspem", dodao je Nesterchuk koji je tokom svih ovih godina nekoliko puta pročitao knjige iz vlastite kućne bibiloteke.

Doktori opisuju ovaj slučaj kao krajnje neobičan slučaj nesanice koji bi mogao biti posljedica neke bolesti iz prošlosti. "Ukoliko osoba ne osjeća nelagodu, ne radi se o patološkom slučaju", izjavio je direktor lokalne bolnice Feodor Koshel. Prema njegovom mišljenju Nesterchuk ne izgleda izmoreno.