Zanimljivosti
7

Uhapšen jer 14 godina nije vratio posuđenu videokasetu

FENA
Muškarac iz Sjeverne Karoline ove je sedmice uhapšen pod optužbom da nije vratio videokasetu koju je posudio prije 14 godina, saopćila je u četvrtak policija grada Concorda.

James Meyers, star 37 godina, vozio je svoju kćerku u školu kada ga je policija zaustavila zbog pokvarenog kočionog svjetla, po videosnimci koju je Meyers u utorak objavio na YouTubeu.

Meyers kaže da je policajac provjerio njegovu vozačku dozvolu i rekao mu da za njega postoji nalog za hapšenje zato što nije vratio film posuđen u videoteci J&J Video u Salisburyju, u saveznoj američkoj državi Sjevernoj Karolini.

Meyers na snimci kaže da ga je policajac odveo u kola i rekao: "Gospodine, ne znam kako da Vam to kažem, ali postoji nalog za Vaše hapšenje iz 2002. godine. Izgleda da ste posudili film 'Freddy je popušio' i nikada ga niste vratili". Policija grada Concorda u četvrtak je potvrdila hapšenje i saopćila da je nalog izdan 28. februara 2002. na zahtjev sada zatvorene videoteke i potpisan od sudije.

Policija je rekla da Meyers nije uhapšen na licu mjesta nego mu je dopušteno da kasnije toga dana dođe u policijsku stanicu gdje mu je uručen nalog. Potom je u lisicama odveden pred suca koji je naložio da se 27. aprila vrati u sudnicu kako bi mu se sudilo zato što je zadržao unajmljenu imovinu.

Komičar Tom Green, zvijezda filma "Freddy je popušio" (Freddy Got Fingered) iz 2001. godine, u srijedu je na svom Twitter profilu napisao: "Upravo sam to vidio i teško mi je vjerovati da je to stvarno".