{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenike u SAD-u uče da je Nessie stvarna

27.6.2012. u 19:55
9
23
Učenike u SAD-u uče da je Nessie stvarna
9
Učenike u SAD-u uče da je Nessie stvarna
Hiljade učenika u Sjedinjenim Američkim Državama će uskoro početi učiti da je čudovište iz jezera Loch Ness stvarno, a sve u pokušaju da se pobije Darwinova teorija evolucije.
Učenici, koji pohađaju privatne katoličke škole u Louisiani, će od sljedeće godine učiti iz udžbenika u kojima piše da Nessie zaista postoji.

Programi ubrzane edukacije katolika (ACE) uče djecu raznim kontroverznim religijskim vjerovanjima, a sve u cilju pobijanja teorije evolucije. Učenicima će biti rečeno da, ako se može dokazati da dinosauri hodaju zemljom zajedno sa ljudima, to znači da Darvinizam ima veliku manu, piše The Scotsman.

U udžbeniku ACE-a, pod nazivom Biologija 1099, stoji sljedeće: "Jesu li dinosauri još uvijek živi? Naučnici sve više vjeruju da oni i danas postoje. Jeste li čuli za čudovište iz jezera Loch Ness u Škotskoj? Nessie je snimljena sonarom postavljenim na malu podmornicu, postoje i svjedoci koji su je vidjeli, a neki su je i fotografisali. Čini se da je Nessi plesiosaur".

Jonny Scaramanga, bivši učenik koji je prošao kroz školovanje ACE-a, je rekao: "Nessie za njih predstavlja dokaz da se evolucija nije desila. Vjeruju da je preživjela veliki potop koji se desio prije 4.000 godina. To je njihova logika. Kreacionisti vole da vjeruju u morska čudovišta".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: