Prvi u Hrvatskoj
310

U Zagrebu otvoren Muzej kanabisa, a nalazi se preko puta policijske stanice

N. C.
(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)
Prvi Muzej kanabisa u susjednoj Hrvatskoj otvoren je u Zagrebu i to tačno preko puta policijske stanice u Petrinjskoj ulici.

U 400 kvadrata i na dva sprata možete saznati sve što vas je oduvijek zanimalo o toj biljci i ono što sigurno niste znali - da je prva roba koja se prodala preko Interneta bila upravo kanabis, bilo je to sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća.

Na prvom spratu Muzeja nalaziti će se podaci o biljci, njezinom morfologijom, vrstama i podvrstama, te će približiti historija njezinog korištenja u različitim kulturama. Kroz wall of fame i wall of shame posjetitelji će upoznati razne značajne likove iz historije te saznati kakav je bio status konoplje u doba prohibicije.

Muzej kanabisa u Zagrebu (Foto: Instagram)
Muzej kanabisa u Zagrebu (Foto: Instagram)

Na drugoj etaži, kroz tri zasebno uređene prostorije, educirat će posjetitelje o medicinskoj upotrebi, primjerima iz drugih zemalja o korištenju konoplje, pružit će informacije provjerenih naučnih istraživanja o prvrednom učinku te učinku na zdravlje ljudi - kako pozitivnim, tako i negativnim.

U trećoj zasebnoj prostoriji objasnit će što donosi budućnost i na koje bi se sve načine biljka mogla koristiti. Ulaznica košta 50 kuna, a ulaznicu možete i ispušiti jer sadrži listiće kanabisa koji se mogu smotati.