Hit na internetu
1.2k

U Španiji pronađena starija žena koja liči na Donalda Trumpa

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U španskoj Galiciji neočekivanu popularnost na društvenim mrežama stekla je starija žena (69) koja nevjerovatno podsjeća na američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Novinarka koja je izvještavala s farme na sjeverozapadu Španije na instagramu je postavila fotografiju Dolores Leis s motikom na leđima i u radnoj odjeći, što je izazvalo brojne komentare.

Novinarka je upitala za mišljenje o američkoj i međunarodnoj politici, ali ona više zabrinutosti izrazila zbog štetočina koje joj uništavaju krompir.

Ona se od Trumpa razlikuje po tome što nema mobitel i nije toliko aktivna u online prostoru.

"Vjerujem da me s njim povezuju jer imamo istu boju kose", kazala je Dolores.

Na objavljenoj fotografiji namrštena Dolores stoji na sredini farme, a njena kosa koja neodoljivo podsjeća na Trumpovu sklonjena je raifom.

Ispod nje su ostavljeni brojni komentari, a jedan korisnik je na instagramu upitao: "Da li Trumpa mogu zamijeniti ovom vrijednom ženom?".

Dolores Leis rođena je 1954., desetak godina poslije Trampa.  

Izjavila je kako mirno podnosi iznenadnu slavu te da joj ona ne donosi mnogo pritiska s obzirom na to da ne posjeduje pametni telefon te joj je zbog toga lakše ignorisati online prostor.

"Ja saznam šta se dešava na internetu samo onda kada mi to kćerke pokažu, ali to nikada nije u meni probudilo želju da imam telefon", kazala je Dolores.