Radost za djecu i odrasle
35

U Sarajevu klizališta postavljena na više lokacija, evo gdje možete uživati u ledenoj čaroliji

D. J.
Ove godine zimska ponuda događaja i sadržaja u Sarajevu na radost svih građana i turista bogatija je nego ikad prije.
Na više lokacija postavljena su klizališta kojima se posebno raduju oni najmlađi.

Potrudili smo se na jednom mjestu skupiti sve lokacije i informacije u klizalištima na prostoru Sarajeva i okolice.

U sklopu Zime na Vilsu by Sarajevo Holiday Market prije nekoliko dana otvoreno je veliko i lijepo klizalište sa popratnim sadržajima. Na njemu je, zahvaljujući Općini Novo Sarajevo, klizanje besplatno sve do 2. marta, kako za sve građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

U općini Vogošća, danas u 16 sati bit će otvoreno besplatno klizalište. Klizalište će biti otvoreno sve do 31. januara 2024. godine, a besplatni termini klizanja će biti objavljeni na Facebook stranici JU KSC Vogošća.

U samom srcu Starog Grada, na Trgu Prve brigade policije, prije nekoliko dana otvoreno je besplatno klizalište za sve posjetitelje.

Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji sa Javnim preduzećem "Lokom" i ove godine omogućila klizanje na otvorenom. U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" otvorena je nova sezona klizanja za najmlađe.

Kako su saopćili iz Općine Novi Grad, ledena ploha će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat do kraja februara, ako vremenski uslovi budu dozvoljavali. Korištenje ledene plohe naplaćivat će se dvije, a iznajmljivanje klizaljki jednu KM.

Na Skenderiji su postavljena dva klizališta - jedno otvoreno, a drugo zatvoreno. Otvoreno je na platou sa površinom od 600 kvadratnih metara na kojem se osim slobodnog klizanja i termina, održava i škola klizanja. Drugo klizalište u dvorani Mirze Delibašić je troduplo veće od ovog što će biti na platou i njegova površina je 1.800 kvadratnih metara. Termin klizanja košta četiri KM, iznajmljivanje klizaljki tri KM i garderoba 1 KM.

Klizalište na Ilidži je smješteno u obnovljenom Velikom parku. Korištenje ledene plohe i iznajmljivanje klizaljki u trajanju od 45 minuta i ove godine koštata dvije konvertibilne marke, dok će svi posjetioci koji dođu s vlastitim klizaljkama 45 minuta na ledu plaćati jednu KM.

Tradicionalno i u Zetri je otvoreno klizalište. Termin traje dva sata, ulaz je četiri KM, iznajmljivanje klizaljki 3 KM. Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici Klizalište HK Vukovi Sarajevo.