Malezijski aerodrom
0

U putnoj torbi pronađeno 95 živih zmija

Sarajevo-x.com
Muškarac u Maleziji je priznao krivicu za krijumčarenje životinja nakon što je u njegovoj putničkoj torbi pronađeno 95 živih zmija na Međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru, objavili su danas malezijski zvaničnici.

Keng Liang Anson Wong, koji je prethodno osuđen za trgovinu divljim životinjama u Sjedinjenim Američkim Državama, u srijedu je optužen za izvoz boa bez dozvole, rekao je Shamsuddin Osman, iz malezijskog Odjela za divlje životinje.

Predviđena kazna za ovakvu vrstu prekršaja je do sedam godina zatvora i novčana kazna, rekao je Shamsuddin, prenosi "Associated Press".

Wong je uhapšen 26. augusta nakon što su policajci u njegovoj torbi pronašli 95 boa, nekoliko drugih zmija i kornjaču. Wong je putovao iz malezijske države Penang prema Jakarti.

Deceniju ranije, Wong je osuđen na gotovo šest godina zatvora u SAD-u za organizovanje grupe koja je uvezla i prodala više od 300 zaštićenih reptila iz Azije i Afrike u periodu od 1996. do 1998. Tada su ga uhapsili u Meksiku. Nije poznato da li je odslužio kaznu.