|

U pustinji Kalahari gepard je najbolji čovjekov prijatelj

U pustinji Kalahari gepard je najbolji čovjekov prijatelj
0
S
Sarajevo-x.com
12.11.2010. u 19:10
22
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Iako slove za ubice u divljini, geparde je iznenađujuće lako pripitomiti. To se najbolje vidi na osnovu fotografija koje je objavio "Daily Mail", a na kojima pripadnik nomadskog plemena San korača pustinjom Kalahari u društvu geparda kojeg je uspio pripitomiti.
Riječ je o gepardu koji je s još četvero braće i sestara ostao nezaštićen nakon što su prije pet godina krivolovci ubili njegovu majku. Uzeli su ih članovi plemena San i pripitomili tako dobro da ih možete golicati ispod brade. Utočište za životinje napravila je još 2007. Marlice Van Vuuren (35), te tako zaposlila oko 20 pripadnika plemena, koji brinu o životinjama, među kojima su gepardi, lavovi, leopardi, divlji psi i pavijani.

Kao djeca, gepardi su spavali na vrećama za spavanje i igrali su se s plastičnim miševima. Danas, kad su odrasli, i dalje dolaze u kuću Marlice kako bi gledali TV, prije nego što odu loviti noću.

Tragično, ali gepardi su ugrožena vrsta, budući da ih je ostalo tek između 12.000 i 15.000 u divljini. Ni pleme San nije puno brojnije, ima ih nešto ispod 35.000 u Namibiji. Niko pouzdano ne zna koliko dugo su gepardi ili pleme San prisutni u tom divljem krajoliku. Ali, za sada, oni žive u izvanrednom skladu.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...