{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U potrazi za savršenom fotografijom vulkanske lave rizikuje život

24.5.2013. u 17:53
2
10
U potrazi za savršenom fotografijom vulkanske lave rizikuje život
2
Američki fotograf Miles Morgan svjesno se izložio opasnosti kako bi izbliza snimio vulkansku lavu na Havajima. U tom poduhvatu ostao je bez cipela, koje su se usljed visoke temperature istopile, i stativa za fotoaparat.
Morgan, porijeklom iz Portlanda, proveo je nekoliko posljednjih godina obilazeći aktivne vulkane na Havajskim ostrvima kako bi snimio curenje lave i guste oblake dima i pepela koji zaklanjaju sunce.

Na svojoj oficijelnoj stranici Morgan je napisao da dolazi iz porodice koja decenijama gaji strast za fotografijom te da je odrastao s fotoaparatom u rukama.

Od 2009. godine posvećen je snimanju prirodnih okruženja, prelijepih planina, jezera i pustinja, međutim, u posljednje vrijeme svoju pažnju je usmjerio ka vulkanima.

U potrazi za savršenom fotografijom često je bio u opasnosti, samo nekoliko centimetara udaljen od ključajuće lave. Tako je tokom jednog snimanja kratera vulkana Kilauea ostao bez opreme, ali i cipela.

Morgan je svjestan da je njegov hobi veoma opasan, ali nema namjeru prekinuti potragu za savršenom fotografijom vulkanske lave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: