Zanimljivosti
0

U potrazi za Pink Floydovom svinjom

Sarajevo-x.com
Nagrada se nudi onome ko pronađe divovski napuhani balon sa likom svinje koja je odletjela u pravcu kalifornijske pustinje za vrijeme održavanja kocerta bivše zvijezde Pink Floyda, Rogera Watersa. Organizatori Festivala Coachella spremni su izdvojiti 10.000 američkih dolara uz doživotne karte za koncerte festivala onome ko pronađe svinju .

Svinja širine dva autobusa ima naslikanu kutiju glasačkih listića, namijenjenih američkom predsjedničkom kandidatu Barracku Obami, na svom stomaku.

Životinja sa strane ima ispisane slogane “fear builds walls” i “don`t be led to the slaughter” zajedno sa karikaturom Uncle Sama koji drži dvije mesarske sjekire.

Glasnogovornica Festivala Coachella, Marcee Rondan je izjavila da nije bilo planirano da “nestane” balon svinja i da su već sad timovi ljudi na nogama u potrazi za izgubljenom svinjom.

“Moguće je da je nikad i ne pronađemo”, s obzirom da je balon mogao ispustiti zrak na svom putovanju.

Svinja je najprije konopcima bila vezana da bi, dok je Waters svirao jednu od Pink Floydovih verzija pjesme “Pigs”, odletljela u zrak.

Ova muzička grupa je u prošlosti na koncertima koristila napuhani balon koji prikazuje svinju. Novi balon je na isti način bio izrađen kao i raniji, objasnila je glasnogovornica festivala.