Cijena "prava sitnica"
14

U New Yorku se otvara luksuzno odmaralište za pse

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Skupocjeni krevet sa mekanim jastucima, veliki televizor sa ravnim ekranom, teretana i jela koja je pripremio poznati kuhar, sve su to odlike prvog luksuznog hotela za pse u New Yorku.

Hotel površine 900 kvadratnih metara na Manhattanu ima za cilj da osigura da svi psi imaju potpuno isti tretman i kvalitet kao i ljudi.

"Kada odete na odmor i budete u prelijepom hotelu, sa kvalitetnom poslugom i vaš pas ostaje u istom prelijepom hotelu, sa kvalitetnom poslugom", rekao je vlasnik hotela Shawn Hassanzadeh za AFP.

Iako samo dvije najskuplje sobe imaju dva kreveta, čak se i u standardnim sobama nalazi televizija i DVD player. Za sve pse je na raspolaganju i teretana sa privatnim trenerima.

U sklopu hotela se nalaze i tri igrališta, na kojima će psi biti raspoređeni u zavisnosti od veličine i snage. Vlasnici za svoje pse mogu naručiti i šetnju gradom.

U hotelu se nalazi i spa centar u kojem psi mogu dobiti pedikir, kupanje ili cjelokupni tretman.

Ukoliko vlasnici nisu u mogućnosti da dovezu svog ljubimca do hotela, radnici će doći na kućnu adresu po njega jednim od mnogobrojnih automobila hotelskog voznog parka, među kojima je i Lamborgini.

Cijena noćenja je od 79 dolara do 200 dolara.