Zanimljivosti
0

U Italiji otvorena plaža samo za žene

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters; Riccione
Foto: Reuters; Riccione
Fausto Ravaglia je u gradiću Riccione otvorio plažu na koju muškarci nisu dobrodošli. Naime, Talijanke su umorne od neprekidnih uznemiravanja i udvaranja te se ne osjećaju slobodne uživati kada su muškarci oko njih. Sada je za njih otvoreno mjesto na kojem će moći uživati u svojoj privatnosti.

Talijanke ne mogu više podnijeti poglede muškaraca na plažama pa su za "svoj mir" na obali Jadranskog mora dobile plažu koja prima samo žene.

Ulaz muškarcima nije zabranjen, ali ih se smatra "nepoželjnima". Pod parolom "No Men", žene u Ricccionu mogu uživati pod suncem koliko i kako žele.

Ravaglia kaže da muškarcima tu nije mjesto, jer žene rade "svoje stvari" kao što je šminkanje, tračanje i uopšte pričanje o ženskim stvarima.

Sada se također mogu nesmetano sunčati u toplesu, što prije nije bilo ugodno, jer su muškarci stalno buljili u njih.

"Kada su žene u toplesu, muškarci znaju biti jako uporni i ne prestaju ih opsjedati i gledati u njih.", izjavila je Giulia Martini - voditeljica plaže.

Muškarci nisu oduševljeni ovom plažom, jer smatraju da muškarci i žene trebaju biti zajedno kao što je Majka priroda i osmislila.

Osim muškaraca na ovoj plaži su nepoželjna i djeca.

Vezani članci