Japanski automatizirani restoran bez konobara bi mogao postati budućnost ugostiteljstva.
Mušterije mogu izabrati jelo pomoću ekrana osjetljivog na dodir koji se nalazi pored svakog stola, a njihova narudžba dolazi iz kuhinje. Kuhari stavljaju jela na pokretnu traku, koja tako stiže do gostiju.
Kada gosti zavše s jelom, stavljaju tanjire u poseban odjeljak koji vodi do prostorije za pranje posuđa. Broj praznih tanjira se automatski zbraja, pa posjetioci tako dobiju i račun. Svaki peti ubačeni tanjir pokreće igru na tabletu u kojoj gosti mogu osvojiti nagradu.
Možda vas zanima
Sjajne reakcije publike
Helem Nejse predstavio četvrti album: 15 novih pjesama s cijelim spektrom muzičkih žanrova
Dizajnerica i ugostitelj
Utjecaj duhanskog dima na odjeću i čulo okusa: Šta su otkrili Stankica Stojanović i Eldar Resić
Vezani članci
Dvije osobe poginule
Srušile se dvije letjelice japanske mornarice, sumnja se šta je uzrok nesreće
Premijer Japana