"Ovisnica" o abortusima
0

U 17 godina pobacila 15 puta

Sarajevo-x.com
Amerikanka Irene Vilar priznala je da je postala "ovisna" o pobačajima, nakon što je u 17 godina pobacila čak 15 puta. Tim svjedočenjem šokirala je naciju.

Abortusi, kako priznaje, nisu bili rezultat siromaštva ili straha već akt pobune protiv muža koji nije želio imati djecu.

Četrdesetogodišnjakinja je otkrila kako su je napadali mnogi aktivisti protiv pobačaja, a primala je i prijetnje smrću i zahtjeve da je pošalju u zatvoz zbog toga što čini, piše Daily Mail.

Začarani krug trudnoća i pobačaja počeo je kad joj je bilo 16 godina, a završio sa 33. Majka dvije kćerke - petogodišnje Lorette i trogodišnje Lolite o svojim iskustvima napisala je mi knjigu naziva "Impossible Motherhood: Testimony of an Abortion Addict" (Nemoguće majčinstvo: Ispovijest ovisnice o abortusima).

Memoari su šokirali mnoge Amerikance, a Charmaine Yoest iz grupe "Amerikanci ujedinjeni za život" kaže: "Ovo zaista potcrtava sve što smo ikad govorili o životu - da je abortus dio veoma tužne ženske priče."

Knjiga je pokrenula brojna neugodna pitanja o abortusima i kontrolisanju, a Vilarovu su nerijetko etiketirali kao "ubicu beba". Ipak, uvijek je prije tako teških riječi potrebno saslušati i drugu stranu priče.