|

Tužan prizor obišao svijet: Koala koja je otkrila da su srušili njen dom

Tužan prizor obišao svijet: Koala koja je otkrila da su srušili njen dom
1.322
L. K.
17.10.2019. u 11:08
27
komentara
1,3k

dijeljenja
Tužan prizor obišao svijet: Koala koja je otkrila da su srušili njen dom
Sječa drveća ostavlja svoje tragove širom planete, a osim što utječe na zrak koji dišemo, sa sobom odnosi i domove životinja koje su u tim šumama živjele. Fotografija tužne koale iz Australije, koja je prikazuje kako posmatra pusto mjesto gdje je nekad bilo njeno skrovište, obišla je svijet.
Malenu životinju pronašao je i fotografisao jedan od volontera organizacije "Wildcare Australia". Bila je povrijeđena pa ju je odveo veterinaru i nazvao je Ash.Australijski volonter je kazao kako koala izgleda kao da bi rado upitala "Šta se dogodilo s mojim domom?", a njen stav i energija rekli su dovoljno o tome koliko ju je gubljenje doma pogodilo.

Iako je izgubila svoj dom, priča o Ash ima sretan završetak. Za njenu povredu na tijelu pobrinuli su se veterinari, a dobila je i kantu eukaliptusa uz koji je vrlo brzo zaboravila na muke kroz koje je prošla.Koale su nedavno proglašene ugroženom vrstom, a Australijska fondacija za Koale saopćila je da ih je u svijetu preostalo samo 80.000. Najveći razlog smanjivanja njihovog broja su klimatske promjene koje utječu na izvore njihove hrane.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...