Zanimljivosti
7

Turisti ostali bez kupaćih kostima jer je avion bio pretežak

Klix.ba
Ilustracija (Foto: EPA)
Ilustracija (Foto: EPA)
Najmanje 100 putnika leta kompanije Air Asia između australskog Pertha do Balija privremeno je ostalo bez papuča, kupaćih kostima i peškira.

Naime, prilikom neplanskog polijetanja aviona sa kraće piste aerodroma u Perthu, letjelica je morala biti ispražnjena kako bi dostigla odgovarajuću težinu potrebnu za bezbjedno uzdizanje.

Problem je ležao u tome što putnici aviona uopće nisu bili obaviješteni o radnjama službenika aerodroma koji su iz aviona izvadili prtljag najmanje 100 putnika, prenosi Mashable.

Istovarena su ukupno 104 kofera koji su tek kasnije, oko 24 sata nakon originalnog leta, poslata svojim vlasnicima koji su prvi dan odmora proveli bez svojih ličnih stvari i potrepština.

Jedan od putnika Dennis McDougall nije izgubio svoj kofer, ali je svjedočio situaciji kada su putnici posmatrali kamion pun prtljage za koju su mislili da pripada drugom avionu.

"Gledali smo kako pomjeraju kofere prije nego što smo ušli u avion, ali smo mislili da je riječ o prtljagi putnika aviona koji je tek sletio. Mogli su nam reći šta se dešava, ali odlučili su da to ne rade", rekao je McDougall.