Zanimljivosti
0

Turčin mjesečno troši 1.600 eura za njegu brkova

Anadolija
Tuski šampion sa najdužim brkovima, Haci Kirbac iz Erzuruma, svoje 1,5 metar duge brkove svakodnevno njeguje posebnim preparatima, a tokom rada u svojoj berbernici veže ih oko glave i tako plijeni pažnju mušterija i javnosti.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

U razgovoru sa novinarom Agencije Anadolija, Kirbac je kazao da svoje duge brkove njeguje već 30 godina i da je na njih ponosan.

Istakavši da je u Erzurum doselio prije 30 godina, kada je predsjednik Turske bio Kenan Evren, i da ga je on prilikom jednog susreta u gradu i ponukao da pusti brkove, Kirbac je kazao su oni od tada njegov zaštitni znak i da su o njima govorili turski lideri od Evrena, Suleymana Demirela, Necmetina Erbakana, sve do aktuelnog premijera Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Od 1996. godine sam nacionalni šampion po dužini brkova. Prvu titulu sam osvojio u Istanbulu i od tada sam nepobijeđen“, kazao je Kirbac.

Istakavši da je i sam berber i da nema problema sa zahtjevnom njegom brkova, Kirbac je kazao da brkove tretira različitim preparatima protiv opadanja.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Jednom mjesečno ih farbam. Perem ih najmanje tri puta sedmično. Sve sam radim i na njegu brkova mjesečno izdvajam oko 5.000 lira (oko 3.200 KM), ali sreća da sam berber, pa to i mogu da sebi priuštim“, kazao je "brko“ iz Turske.