Najbrži u vezanju kravate
14

FOTO / Turčin Kara veže kravatu za manje od dvije sekunde

Anadolija
Turčin iz Istanbula Sabahhetin Kara se bavi prodajom kravata a smatra se rekorderom u brzini vezanja kravate. Ovaj entuzijasta kravatu veže za manje od dvije sekunde a trenutno traži sponzora koji bi platio ostvarenje njegovog nesvakidašnjeg sna da sveže kravatu za vrijeme iskakanja iz aviona.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Vezanje kravate sam naučio od svog prijatelja iz Francuske. Moj rekord je ispod dvije sekunde. Ako neko smatra da je brži, bujrum na megdan", kazao je Kara.

U intervjuu za agenciju Anadolija, Kara je istakao da je kravata njegov život i da on danonoćno vježba različite modele vezanja. Kara je kazao da ima pregršt ideja i da očekuje od proizvođača kravata da ga podrže u nakani da iste realizira.

Jedna od njegovih ideja je da izvede skok iz avion, prilikom kojeg bi vezao kravatu, ali naglašava kako mu je za taj podvig potreban sponzor. U razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, Kara je istakao kako veže kravate na način da se jednim potezom skidaju. I za ovaj trik vidi budućnost.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Pozivam sve parlamente da me angažiraju da vežem kravate poslanicima. Svjedoci smo da su tuče česta pojava u tim institucijama. Moj angažman bi bio dobra preventivna mjera da kravate ne budu razlog povreda pri izbijanju incidenata", poručio je Kara.