{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Turčin Kara veže kravatu za manje od dvije sekunde

A
28.6.2012. u 17:45
14
25
Turčin Kara veže kravatu za manje od dvije sekunde
14
Turčin iz Istanbula Sabahhetin Kara se bavi prodajom kravata a smatra se rekorderom u brzini vezanja kravate. Ovaj entuzijasta kravatu veže za manje od dvije sekunde a trenutno traži sponzora koji bi platio ostvarenje njegovog nesvakidašnjeg sna da sveže kravatu za vrijeme iskakanja iz aviona.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Vezanje kravate sam naučio od svog prijatelja iz Francuske. Moj rekord je ispod dvije sekunde. Ako neko smatra da je brži, bujrum na megdan", kazao je Kara.

U intervjuu za agenciju Anadolija, Kara je istakao da je kravata njegov život i da on danonoćno vježba različite modele vezanja. Kara je kazao da ima pregršt ideja i da očekuje od proizvođača kravata da ga podrže u nakani da iste realizira.

Jedna od njegovih ideja je da izvede skok iz avion, prilikom kojeg bi vezao kravatu, ali naglašava kako mu je za taj podvig potreban sponzor. U razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, Kara je istakao kako veže kravate na način da se jednim potezom skidaju. I za ovaj trik vidi budućnost.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Pozivam sve parlamente da me angažiraju da vežem kravate poslanicima. Svjedoci smo da su tuče česta pojava u tim institucijama. Moj angažman bi bio dobra preventivna mjera da kravate ne budu razlog povreda pri izbijanju incidenata", poručio je Kara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: