{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tunelima za krijumčarenje u Gazu stižu i narudžbe brze hrane

19.5.2013. u 10:00
0
2
Tunelima za krijumčarenje u Gazu stižu i narudžbe brze hrane
0
 
Stanovništvo u Gazi sada može naručiti brzu hranu zahvaljujući novoj krijumčarskoj usluzi dostave hrane iz Egipta putem mreže podzemnih tunela.
Hrana i nije baš "brza" s obzirom da je dostavljačima potrebno nekoliko sati da stignu na adresu. Dostavom se bavi palestinska kompanija, koja hranu naplaćuje dvostruko skuplje, kako bi se pokrili troškovi transporta.

"Posljednja prilika za narudžbu koja stiže u četvrtak u 18 sati je srijeda navečer", piše na Facebook stranici kompanija Yamama.

Kada primi narudžbe od stanovnika Gaze, kompanija naručuje jela u Kentucky Fried Chickenu u egipatskom gradu El-Arish, koji je udaljen 40 km. Kompanija primi do 30 narudžbi za jednu dostavu. Hrana iz Egipta u Gazu stiže podzemnim tunelima, a na adrese se dostavlja motorima. Cijeli proces traje oko četiri sata.

Dostava brze hrane je novi način zarade od krijumčarenja u Gazu, koja je pod izraelskom blokadom od 2007. godine. Stroge zabrane ulaska stanovnika Gaze u Egipat su dovele i do krijumčarenja brze hrane. Za dvadeset komada pržene piletine je potrebno platiti 27 eura. U kompaniji Yamama tvrde da imaju mnogo posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: