Zanimljivosti
2

Trump obraćanjem Kongresu oborio rekord tvitova

Klix.ba
Donald Trump (Foto: EPA)
Donald Trump (Foto: EPA)
Društvena mreža Twitter objavila je da je američki predsjednik Donald Trump današnjim obraćanjem Kongresu oborio rekord u tome koliko je objavljeno tvitova posvećenih obraćanju jednog predsjednika SAD-a kongresu.

Naime, danas je napisano oko tri miliona tvitova o Trumpovom obraćanju, a prethodni rekord za najviše tvitova iznosio je 2,6 miliona. Trump je poznat kao predsjednik koji ključne stavove objavljuje putem društvenih mreža.

Podsjećamo, Trump je u svom današnjem obraćanju pozvao na nacionalno jedinstvo, naglasio je da se želi fokusirati na rješavanje problema, jačanje američke ekonomije putem velike porezne reforme, ulaganjem bilion dolara u infrastrukturne projekte i reformom takozvanog Obamacarea, sistema zdravstvene zaštite koji je uveo njegov prethodnik Barack Obama.

Kompanija Google također je saopćila da su tokom Trumpovog govora najčešća pitanja koja su postavljali njeni korisnici bila "ko je napisao govor Donalda Trumpa" i "koliko je predsjednik visok i da li je republikanac ili demokrata".