Otac je podučava zanatu
0

Trogodišnja Ruby mogla bi postati najmlađi tattoo umjetnik

Sarajevo-x.com
Ruby Dickinsonm, trogodišnja djevojčica iz Walesa, mogla bi uskoro postati najmlađi tattoo umjetnik na svijetu. Poslu je podučava otac Blane, koji posjeduje tattoo salon.
Blane Dickinson za svoju kćerku planira naručiti pribor iz SAD-a s obirom da u Walesu ne može pronaći odgovarajući za njene male ruke.

Ruby će pribor dobiti u oktobru za četvrti rođendan, a njen otac kaže kako njegova curica ne može da iščeka taj trenutak, te već mašta o tome kako će biti tattoo umjetnik kada poraste.

"Dozvolit ću joj da mi na nozi istetovora čestitku za 40. rođendan", kazao je ponosni otac.

Blane svaki dan drži časove tetoviranja svojoj kćerci te joj dozvoljava da vježba, ali ne sa pravim priborom.

Porodica Dickinson također želi i da obori rekord. Naime najmlađi tattoo umjetnik je Emilie Darrigade koja je sa pet godina istetovirala ocu na ruci leptira. Ruby, tvrdi njen otac, već gotovo da zna istetovorati pauka.

"Ne gajim iluzije da će ona biti drugi Van Gogh, ona ima samo tri godine", kazao je Dickinson dodajući da ipak s nestrpljenjem čeka da mu njegova djevojčica uradi tetovažu na nozi i da će to biti poseban trenutak za njih dvoje.

"Ona voli ovaj posao i ponosan sam je što je tome mogu podučiti", kazao je Dickinson napominjući da će kćerci ipak dozvoliti da izabere šta želi biti kada odraste.