{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri učenice suspendirane iz škole zbog izgovaranja riječi "vagina“ tokom predstave

S
12.3.2007. u 11:34
0
0
Tri učenice suspendirane iz škole zbog izgovaranja riječi "vagina“ tokom predstave
0
Tri učenice suspendirane iz škole zbog izgovaranja riječi "vagina“ tokom predstave
Eve Ensler
Tri američke učenice suspendirane su iz škole jer su izgovorile riječ "vagina“- tokom čitanja predstave "Vaginini monolozi“.
Tri šesnaestogodišnjakinje dobile su jednodnevnu suspenziju iz škole John Jay, u New Yorku jer su odbile da izbace riječ "vagina“ tokom prezentacije navedene feminističke predstave.

Megan Reback, je sa Elan Stahl i Hannah Levinson, pročitala riječ "vagina“ tokom javnog čitanja predstave. Megan je izjavila: "To što su učinili je vrlo primitivno i nedolično.“

Ovaj prkosni otpor je nagrađen velikim aplauzom publike i podrškom autorke "Vagininih monologa", Eve Ensler koja je izjavila da su djevojke stale na stranu umjetnosti i anti-cenzure. "Škola i njeno gledište na ovu situaciju je apsurdno i baca našu današnjicu u srednji vijek,“ izjavila je Eva.

Odlomak predstave je pročitan na manifestaciji koju je sponzorirao književni magazin njihove škole, a održan je u Cross Riveru, u predgrađu New Yorka.

Svaka od djevojaka je čitala svoj dio iz predstave dok nisu došle do riječi „vagina“ u tekstu, koju su u tom trenutku izgovorile u istom trenutku.

Direktor škole Richard Leprine je izjavio da djevojke nisu kažnjene zbog toga što su izgovorile riječ "vagina“, već zbog toga što su prekršile zapovijed.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: