Mladi romatičari
230

Tri dječaka vlastitim novcem kupila svim ženama u školi ruže za Valentinovo

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Tri dječaka iz škole Summit Trail Middle School u Kansasu potrošila su stotine dolara svog džeparca kako bi svojim školskim kolegicama, njih 270, i 70 ženskih članova školskog osoblja kupili cvijeće za Valentinovo.

Tri mlada romantična momka Tristan Valentine iz osmog razreda, Kyan Rice iz sedmog razreda i Lincoln Holmes iz šestog razreda odlučila su se udružiti i pokloniti cvijeće svim ženskim osobama u školi. Potrošili su sav svoj džeparac kako nikoga ne bi izostavili na taj poseban dan, Dan zaljubljenih, piše Mirror.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Tristan je rekao da želi da se svaka djevojka "osjeća važno" na Valentinovo.

"Trudili smo se kako bismo bili sigurni da će to biti jedno lijepo iznenađenje za sve. Za našu tajnu rekli smo najbližim prijateljima za koje smo bili sigurni da je neće otkriti. Kada smo našim kolegicama podijeli cvijeće bile su sretne i zadovoljne", rekao je Tristan Valentine.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Njegov kolega Kyan je odlučio donirati 100 dolara koje je zaradio kao nogometni sudija. Nakon što su razradili plan Tristan i njegova majka otišli su kupiti cvijeće.

Kada su kupili stotine ruža, tri dječaka su stala ispred ulaza škole i dijelila ruže svojim školskim kolegicama i svim ženama koje su ulazile u zgradu škole.

Ovu gestu pohvalila je i direktorica škole Sarah Guerrero.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Dame su danas bile veoma uzbuđene. Ovim činom učinili su da se djevojke i žene osjećaju lijepo i voljeno. To je ono što ovu školu čini posebnom. Ponosna sam na dječake, ali i na roditelje koji su ih podržali", rekla je direktorica.