Zanimljivosti
24

Tražeći Valtera: Kineska TV ekipa u Sarajevu snimila reality show

Klix.ba
Kineska televizija Shandong je u februaru ove godine posjetila Sarajevo kako bi snimila epizodu tamošnje reality emisije Jiayou Hao'ernv.

TV ekipa posjetila je glavni grad Bosne i Hercegovine u vrijeme kada se snimao omaž filma Valter brani Sarajevo. U epizodi koja traje oko sat vremena poznate ličnosti iz javnog života Kine završavaju određene zadatke u raznim krajevima svijeta.

Ovoga puta to je bilo Sarajevo u kojem su imali nekoliko zadataka. Ukratko, učesnici su trebali sa različitih tačaka u gradu doći do biste Valtera Perića nedaleko od Skenderije koristeći pomoć građana.

"Igra se planirala tako da se uključe mjesta u Sarajevu na kojima su snimane neke od najpoznatijih scena u filmu Valter brani Sarajevo. Goste iz kine je na kraju dočekao i Ljubiša Samardžić, glumac Zisa u filmu, koji je pobjednike nagradio tanjirom od bakra sa svojim potpisom. Ali dio sa Samardžićem je tek na početku slijedeće epizode", objasnila je za Klix.ba Huishi Chen.

Jedan od tužnijih činjenica jeste da je ekipa kineske TV stanice za vrijeme boravka u Sarajevu opljačkana na Žutoj tabiji.

Ovaj show se snimao u Rumuniji, Češkoj i Austriji, a riječ je tek o prvoj sezoni. Jiayou Hao'ernv se emituje i dostupan je TV gledaocima cijele Kine, ali i izvan nje, tj. na internetu putem YouTubea.