Zanimljivosti
30

Travel Bunny ukraden u Italiji: Slavni zeko koji je obišao svijet otet iz automobila

Klix.ba
Putujući zeko, koji je poznat širom svijeta po selfie fotografijama sa atraktivnih svjetskih lokacija, ukraden je iz vlasnikovog automobila.

Travel Bunny posjetio je više od 20 zemalja svijeta i u njima najbolja turstička mjesta. Zeko je bio u Dubaiju, Italiji, Kambodži, Velikoj Britaniji, Maleziji, Islandu, Češkoj, Rusiji, Novom Zelandu, Njemačkoj, Estoniji, Australiji, Norveškoj... Posjetio je poznate svjetske građevine i zaplivao u australskom moru.

Travel Bunny je ukraden kada su lopovi obili automobil Petera Franca koji je bio vlasnik zeke i koji ga je fotografisao na putu oko svijeta. Zeko, Francova oprema i dokumenti nestali su u Italiji na benzinskoj pumpi.

Franc je porijeklom iu Australije. Počeo je putovati svijetom sa svojim zekom 2005. godine kada se preselio u Berlin.

"Uvijek sam volio zečeve. Moj prvi rođendanski poklon bio je zec kojeg sam kreativno nazvao 'Bunny'. Kada sam se preselio u Berlin dali su igračku zeca. S obzirom na to da sam putovao sam i prvi put se odvojio skroz od roditelja, pomislio sam kako bi bilo simpatično da zeca povedem sa sobom i slikam na svim tim lokacijama", rekao je Franc koji se nada da će dobiti istog zeca ili da će mu stari biti vraćen.