Tri decenije potrage
0

Tragala za bratom, a on se nalazio u susjedstvu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nekoliko godina je Amerikanka Candace Eloph tražila svog polubrata koji je dat na usvajanje još 1977. godine. Godinama se nadala da će ga pronaći, no nije ni slutila da njen brat zapravo živi u kući preko puta njene.

"Nisam mogla ni sanjati da će se ovo desiti. Nikada!", kazala je uzbuđena Eloph za mrežu CNN.

Prije više od tri decenije Candaceina majka je rodila zdravog sina, no s obzirom da je njoj tad bilo samo 16 godina, odlučila se dijete dati na usvajanje.

"Uz mene je bio samo nekoliko minuta, a onda su ga odveli i više nisam znala gdje je i ko ga je usvojio", kazala je Candaceina majka, Joellen Cottrell dodajući da je godinama bezuspješno tragala za svojim sinom.

Nekoliko godina nakon toga Joellen se udala, zasnovala svoju porodicu, ali nikada nije krila istinu.

"Moje djevojčice su znale da imaju brata i uvijek sam im pričala o tome. Pokušavala sam pronaći svog sina i godinama sam bezuspješno tragala za njim", ispričala je Cottrel.

Kada se Eloph preselila u grad Shreveport upoznala se sa komšijama i tokom jednog popodneva odlučila se porazgovarati sa komšinicom iz kuće preko puta.

"Sjedila sam i razgovara sa komšinicom koja mi je kazala kako su ona i njen brat usvojeni. Mislila sam da ću se onesvijestiti kada mi je rekla da je njen brat Jamie rođen 27. februara 1977. godine, jer se to poklopilo sa rođenjem mog brata", kazala je Eloph.

Odmah nakon tog saznanja odlučeno je da se uradi DNK test kako bi se sumnje potvrdile.

Rezultat DNK analize je pokazao da su Eloph i Jamie Wheat 99,9 posto u krvnom srodstvu.

"Iako smo ga mi čitav život odgajali drago nam je da je pronašao svoju bilošku porodicu", kazali su Ann i Ted Wheat koji su usvojili Jamiea, dodajući da je naprosto nevjerovatna činjenica da je Jamieva sestra nekoliko godina tragala za njim, a on se nalazio u kući preko puta.

Jamie je sada ponovo sa svojom porodicom i trudi se da nadoknadi 'izgubljeno' vrijeme.