Četverostruka sreća
0

FOTO / Tracey i Davood Bageban dva puta dobili blizance na isti dan

Sarajevo-x.com
U porodici Tracey i Davooda Bagebana svakog 27. februara će se slaviti četiri rođendana. Naime, britanski par je na taj datum dobio dva dječaka, a tri godine poslije i dvije djevojčice.
Njihove jednojajčane bebe Dolcie i Elisia sada će slaviti rođendan zajedno s braćom Diegom i Armanijem, koji su također jednojajčani blizanci.

Nakon što su 27. februara dobili djevojčice, tačno tri godine nakon rođenja dva dječaka, upisani su u Guinnessovu knjigu rekorda kao jedina porodica u Velikoj Britaniji koja je dva puta dobila jednojajčane blizance na isti dan.

"To je tako nevjerovatna stvar i nešto što se veoma rijetko događa. Sretna sam što imam četiri tako lijepe bebe", izjavila je ponosna majka Tracey, 34-godišnja studentica psihologije iz Getesheada.

Izgledi da se ovako nešto dogodi su veoma mali, odnosno šanse su jedan naprema 17 miliona. Šanse da dva puta dobijete blizance na isti datum su toliko rijetke, a za bračni par Bageban je bilo izglednije da će dobiti na nacionalnoj lutriji, gdje su im šanse bile jedan naprema 14 miliona.

Otac četvorki Davood (33) ostaje dugo na poslu kako bi osigurao sve što je potrebno njegovoj porodici. Uprkos dugim smjenama na poslu, Davood ustaje tokom noći i brine se o bebama, a sretni roditelji već planiraju rođendansku zabavu za svoje mališane 27. februara, piše Daily Mail.

"Pomalo je ludo u našoj kući ovih dana, ali kada ih vidite zajedno, to je jednostavno sjajno. Naši dječaci jednostavno obožavaju svoje sestre. Ako jedna od beba počne plakati, dječaci trče za mnom i govore: 'Beba plače'. Dječaci se odnose zaštitnički prema sestrama i svaki od njih ima svoju, Dolcie 'pripada' Armaniju, a Elisia Diegu", rekla je majka četvorki.